Pages Navigation Menu

Voor de Hobbykok

Spruitjes Koken

Spruitjes Koken

Spruitjes koken

Spruitjes koken lijkt op zich makkelijk. Je moet wel rekening houden met de juiste kooktijden. Snijd met een scherp groentemes eerst een stukje van de stronkjes af. Verwijder daarna de donkere blaadjes en was de spruitjes goed af met behulp van een vergiet. Doe de spruitjes in een ruime pan en voeg er water aan toe totdat de spruitjes net beginnen te drijven. Strooi dan wat zout over de spruitjes en doe de deksel op de pan. Kook  de spruitjes tussen de 7 en 15 minuten. Dit is afhankelijk van de grote van de spruitjes.  Controleer de spruitjes na 10 minuten door ze door te snijden en/of even te proeven. Wanneer de spruitjes beetgaar zijn kunnen ze geserveerd worden. Spruitjes zijn overigens erg lekker met een lente-uitje, bacon of krieltjes met mosterdsaus.

Tips voor spruitjes koken

Spruitjes kun je enkele dagen tot een week na aankoop bewaren. Spruitjes dienen bij aankoop stevig aan te voelen. Gele blaadjes betekend dat de spruitjes niet meer vers zijn. Voor het koken is het belangrijk dat de spruitjes allemaal even groot zijn.
Je kunt bij spruitjes koken ook een geschilde ui toevoegen. De ui neemt de zware stoffen uit de ui op zodat de geur niet zo sterk zal zijn en ook wat minder zwaar op de maag liggen. Daarnaast kun je ook een eetlepel kerriepoeder bij het kookwater voegen. Hierdoor verbeterd de smaak en het maakt de spruitjes beter verteerbaar.Spruitjes Koken

Kookgerei bij spruitjes koken

Voor het koken van spruitjes kun je voor het wassen een vergiet gebruiken. Daarna heb je een goed groentemes nodig om de spruitjes netjes te kunnen snijden. Ten laatste is een pan van een goed formaat nodig voor het koken van de spruiten. Ondanks dat het enkel maar spruitjes zijn, is het toch belangrijk dat je goed kookgerei gebruikt. Dit voorkomt irritaties bij het koken.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>